Starters

Er zijn verschillende firma's die kant en klare vennootschappen aanbieden. Dit kan dan de overname zijn van een bestaande BVBA, de oprichting een nieuwe Engelse BVBA, de "Limited", de oprichting van de onsuccesvolle Starters-BVBA of soms zelfs nog een andere (nieuwe) constructie die zogenaamd alleen maar voordelen biedt. Meestal zit hier een eigenaardige structuur achter en worden de jaarlijkse kosten onderschat, zoals bij de omstreden EUCV. 

De aanbieders van deze "snelle oplossingen" zijn praktisch nooit kantoren die erkend zijn door het Beroepsinstituut van Boekhouders Fiscalisten of het Instituut van Accountants en Belastingconsulten. Leden van deze instituten staan garant voor de nodige expertise, kennis en ervaring. Bovendien zijn zij als uitoefenaar van een vrij beroep deontologisch gebonden om objectief, onafhankelijk en deskundig advies te verstrekken. 

Als erkend boekhoudkantoor staan wij ook niet achter dergelijke snelle en kant en klare oplossingen. Een onderneming starten is een grote stap. Men dient vooraleerst de haalbaarheid van een nieuw project af te toetsen aan de realiteit en een goed business plan op te stellen. Pas vanaf blijkt dat een onderneming voldoende kansen om te slagen heeft, dient men te bekijken welke structuur het meest aangewezen is. Dit kan een eenmanszaak zijn of een vennootschap.

Alhoewel een goede haalbaarheidsanalyse cruciaal is, kunnen wij vanwege onze ervaring met startende ondernemingen ook met de nodige snelheid handelen. Zo kan een onderneming bij ons ook op enkele dagen tijd opgericht worden vanaf wanneer alle voorbereidingen zijn getroffen. 

Uiteraard begeleiden wij u ook graag bij de overname van een bestaande vennootschap of handelsfonds.

Voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek, contacteer ons!